Што се колачиња?

Колачињата се едноставни текстуални датотеки што се складирани на вашиот компјутер или мобилен уред од серверот на веб-локацијата. Секое колаче е единствено за вашиот веб-прелистувач. Ќе содржи некои анонимни информации како што се единствен идентификатор, име на домен на веб-локацијата и некои цифри и броеви.

Какви видови колачиња користиме?

Потребни колачиња

Потребните колачиња ни овозможуваат да ви го понудиме најдоброто можно искуство при пристапот и навигацијата низ нашата веб-локација и користењето на неговите функции. На пример, овие колачиња ни дозволуваат да препознаеме дека сте создале сметка и сте се најавиле на таа сметка за да пристапите до содржината.

NameFunction
_abСе користи во врска со пристап до администратор.
_orig_referrerСе користи во врска со кошничката.
_secure_session_idСе користи во врска со навигација преку излог.
CartСе користи во врска со кошничката.
cart_sigСе користи во врска со наплатата.
cart_tsСе користи во врска со наплатата.
checkout_tokenСе користи во врска со наплатата.
SecretСе користи во врска со наплатата.
Secure_customer_sigСе користи во врска со наплатата.
storefront_digestСе користи во врска со наплатата.

Аналитички колачиња

Овие колачиња ни овозможуваат нас и услугите на трети лица да собираме збирни податоци за статистички цели за тоа како нашите посетители ја користат веб-локацијата. Овие колачиња не содржат лични информации како што се имиња и адреси на е-пошта и се користат за да ни помогнат да го подобриме вашето корисничко искуство на веб-локацијата.

NameFunction
_landing_pageСледете ги целните страници.
_orig_referrerСледете ги целните страници.
_sАналитика на Shopify.
_shopify_fsАналитика на Shopify.
_shopify_sАналитика на Shopify.
_shopify_sa_pShopify аналитика во врска со маркетингот & засилувач; упати.
_shopify_sa_tShopify аналитика во врска со маркетингот & засилувач; упати.
_shopify_uniqАналитика на Shopify.
_shopify_visitАналитика на Shopify.
_shopify_yАналитика на Shopify.
_yАналитика на Shopify.
tracked_start_checkoutShopify аналитика во врска со наплатата.

Како да избришете колачиња?

Ако сакате да ги ограничите или блокирате колачињата што се поставени од нашата веб-локација, тоа можете да го направите преку поставките на вашиот прелистувач. Алтернативно, можете да ја посетите www.internetcookies.org, која содржи сеопфатни информации за тоа како да го направите ова на широк спектар на прелистувачи и уреди. Ќе најдете општи информации за колачињата и детали за тоа како да ги избришете колачињата од вашиот уред.

Контактирање со нас

Ако имате какви било прашања за оваа политика за колачиња или за нашата употреба на колачиња, ве молиме контактирајте не.